ERTO temporal, la mesura de les empreses per a fer front al Coronavirus

erte temporal

ERTO temporal, la mesura de les empreses per a fer front al Coronavirus

Des de que el Covid-19 ha començat a atacar el nostre país, no hem deixat de sentir que les empreses han decidit realitzar un ERTO temporal. I molts de vostès es preguntaran, en què consisteix aquest famós ERTO i com afecta als treballadors? En aquest article li expliquem amb més detall tot el relacionat amb aquesta mesura. Després que el Govern declarés l’estat d’alarma i el confinament de tota la societat espanyola, tant les grans empreses, pimes o petits negocis han decidit enfrontar-se al descens de la demanda dels seus productes o serveis a través d’ERTOs, expedientes de regulació temporals d’ocupació, que estan regulats en l’article 47 de l’Estatut dels Treballadors i que tenen com a objectiu suspendre de manera temporal el contracte dels empleats. D’aquesta manera, l’empresa aconsegueix estalviar en aquells costos que té un negoci mentre l’activitat està paralitzada, en aquest cas, a causa de la crisis sanitària que estem vivint.

Com afecta un ERTO temporal als treballadors? 

Els empleats d’una empresa que estan afectats per aquest expedient a causa del coronavirus podran, durant la seva suspensió de treball, rebre la prestació de desocupació que, afortunadament, no computarà com gastat.

Fins i tot aquelles persones que no han cotitzat prou per poder rebre aquesta prestació, podran cobrar mensualment l’atur. Un ERTO també pot afectar els empleats amb una reducció de jornada temporal. No obstant això, un cop es finalitzi aquest acomiadament o la reducció de jornada temporal, l’empresa té l’obligació de contractar novament als treballadors i, si existeixen acomiadaments després de l’ERTO, l’empresa haurà d’indemnitzar al treballador.

Aquestes i altres mesures són les que han optat les empreses per poder superar aquestes setmanes o mesos que ens vénen tant durs i incerts, on l’economia s’està veient afectada cada dia més, i tant empresaris com treballadors estan vivint en pròpia pell les conseqüències d’un virus que està paralitzant el país i gran part del món.

Totes les incerteses i dubtes que tingui, en Cano Advocats les solucionarem. Si s‘ha vist afectat per un ERTO temporal,el nostre equip d’advocats l’assessorarà a la perfecció amb tot el que necessiti. No dubti en contactar amb nosaltres!

Share this post